Vanliga frågor

Här har vi samlat några vanliga frågor.

 


Om du har en egen fråga som inte är besvarad här så får du gärna e-posta den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så skall vi försöka besvara den så snabbt som möjligt.

 

Finns det något krav på att föräldrarna ställer upp och arbeter ideellt?
Skolan uppmuntrar föräldrarna att vara delaktiga på olika sätt. Bland annat på arbetskvällar, lägerskola och elevens val. Men det är inget abslout krav att föräldrarna skall arbeta ideellet.

Kostar det något att gå på skolan eller förskolan?

All verksamhet är kostnadsfritt. Det enda kravet är att för att ha en plats på förskolan eller fritids så måste minst en familjemedlem vara medlem i Svartlå Sandträsk ekonomiska förening, vilket kostar 500 kronor i engångsavgift.

Finns det skolskjuts?
Bodens kommunen har valt att inte betala för skolskjuts åt barn på fristående skolor. Vi har därför ingen möjlighet att erbjuda skolskjuts. Men vi anstränger oss för att anpassa tiderna efter länstrafikens bussar.

Hur mycket personal finnas det på skolan?
Det finnas 4 lärare för årskurs F till 6. På förskolan är det 3 personer. Och på fritids 2 personer. Sedan har vi rektor, köks- och städpersonal.

Har skolan någon religös inriktning?
Nej, det är en allmän skola som följer den normala läroplanen. Men vi arbetar med tema enligt den så kallade Svartlåmodellen. Och har natur, kultur och företagsamhet som profil.

Finns det skolhälsovård?
Ja, det finns skolhäslovård på liknande sätt som i kommunala skolor.

Hur är föräldrar och elever involverade i skolans styrning?
Det finns en verksamhetstyrelse med representatneter för lärare, föräldrar och elever. 

Får Tankeborgens elever gå i den kommunala musikskolan?
Ja, Tankeborgens elever har samma rättigheter att gå i den kommunala musikskolan som alla andra barn i Boden kommun.

Skriv ut